Wysłany: 2008-03-15, 22:45 Cannelloni ze szpinakiem
Składniki :
2/3 0pakowanie makaronu cannelloni
1 opakowanie mrożonego szpinaku
250g serka pleśniowego typu lazur
200g orzechy włoskie
1 mała śmietanka do zup i sosów
trochę sera żółtego do posypania
pieprz biały
sól
gałka muszkatułowa.
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuścić trochę masła (może być oliwa z oliwek) wrzucić szpinak, rozmrozić go, dodać serek, orzechy rozdrobnione i przyprawy, poczekać aż się ser rozpuści i wszystko połączy ładnie. nadziewać masą makarony, układając je w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego, ewentualnie piętrowo. nie myć patelni tylko wlać na nią śmietankę, dodać trochę masła i podgrzeać aż trochę zgęstnieje, zalać nią makarony. piec jakieś 30-45 min w piekarniku średnio rozgrzanym, aż makaron będzie miękki, na wierzch przed końcem pieczenia połozyć starty ser żółty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum