Obrać cukinię i pokroić ją drobno następnie opłukać i osuszyć. Usmażyć na patelni z oliwa z oliwy na złoty kolor, potem należy zabrać ja z ognia i osuszyć na papierze pergaminowym (Włosi często tak robią ze smażonymi warzywami) Na pozostałym oleju podsmażyć rozgniecione ząbki czosnku (nie za długo). Potem należy ugotować makaron al dente (kokardki, rurki) w słonej wodzie i potem po ugotowaniu należy go odcedzić i pomieszać z olejem z patelni. Następnie trzeba dodać cukinie i posypać danie tartym oscypkiem i pieprzem. Ozdobić bazylią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum