Składniki :
250 g ryżu
4 dymki
250 g wołowiny
białko
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki sosu sojowego
5 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki cherry lub białego wytrawnego wina
4 ząbki czosnku
łyżeczka mąki ziemniaczanej
kawałek korzenia imbiru lub imbir w proszku
3 listki kapusty pekińskiej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Opłukany ryż zagotować w półtorej szklanki osolonej wody. Zawinąć w koc. Odstawić na 4 godz. Mięso pokroić w paski. Cebulki, szczypiorek, imbir i czosnek obrać i posiekać. Z cukru, połowy sosu sojowego i cherry lub wina oraz mąki ziemniaczanej i białka sporządzić marynatę. Marynować w niej mięso 15 minut. Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić czosnek i cebulę, dodać mięso z marynatą i imbir. Smażyć na ostrym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Dodać resztę alkoholu i sosu sojowego. połączyć z ryżem, dodać sól i pieprz, posypać pokrojoną w paski kapustą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum