Wysłany: 2008-03-15, 23:00 Tagliatelle z sosem mascarpone
Składniki :
40 dag makaronu tagliatelle
25 dag sera mascarpone
3 łyżki śmietany
25 dag krewetek (mogą być mrożone)
! łyżeczka soku z cytryny
1 żółtko
4 łyżeczki kulek różowego pieprzy
sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W rondlu wymieszać mascarpone ze śmietaną, na gładką masę. Zagotować. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać krewetki i chwilę podgotować. Rondel zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Polać nim makaron. Przed podaniem każdą porcję posypać różowym pieprzem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum