Wysłany: 2008-03-15, 23:03 Cannelloni z farszem mięsnym
Składniki :
350 g mieszanego mięsa mielonego
2 łyżki oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka oregano
200 g pokrojonych pomidorów (z puszki)
1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
czarny pieprz
16 rurek cannelloni
250 g sera ricotta
375 ml mleka
4 łyżki startego parmezanu.
Sposób przygotowania:
Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i przesmażyć. Oregano opłukać i osuszyć, listki poodrywać od gałązek i dodać do mięsa. Następnie dodać 4 łyżki pomidorów i zielony pieprz, smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Mięso doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułożyć wokół cannelloni, na makaron wyłożyć ser z mlekiem, posypać parmezanem. Cannelloni piec ok. 30 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum