Wysłany: 2008-03-15, 23:04 Lasagne z grzybami po włosku
Składniki :
30 dag świeżych grzybów leśnych (obranych
umytych i pokrojonych)
200 ml mięsnego ragout
1 gałązka rozmarynu
kilka łyżek rosołu
sól
pieprz
1 łyżka masła
50 dag makaronu lasagne
Sposób przygotowania:
Grzyby ugotować z mięsnym ragout wraz z gałązką rozmarynu i rosołem, na bardzo małym ogniu. Gdy grzyby będą miękkie doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie zmiksować. Do puree dodać masło. Lasagne ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Polać sosem. Podawać bardzo gorące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum