[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Miętowe szaszłyki
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 13:18   Miętowe szaszłyki

Składniki :
0.5 kg baraniny
kilka gałązek mięty
2 ząbki czosnku
3 łyżki octu winnego
8 łyżek oleju
łyżka oliwy
strąk żółtej papryki
strąk zielonej papryki
30 dkg pomidorków koktajlowych
szklanka ryżu
strączek papryczki chili
kostka bulionowa
3 pieczarki
sól
pieprz



Sposób przygotowania:

Miętę posiekać. Wymieszać z octem, posiekanym czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu, dodać 6 łyżek oleju. Mięso pokroić w dużą kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na godzinę. Chili oczyścić i drobniutko posiekać. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę. Chili i pieczarki podsmażyć na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Zagotować 2 szkl. wody z kostką bulionową, wsypać ryż. Gotować 15 min. na małym ogniu. Wymieszać z pieczarkami i chili, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika (150º C). Papryki oczyścić, pokroić na kawałki. Pomidorki opłukać i osuszyć. Mięso osączyć. Na patyczki nadziać na przemian paprykę, mięso i pomidorki. Szaszłyki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć na półmisek z ryżem, skropić marynatą i zapiekać 10 min.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio