Miętę posiekać. Wymieszać z octem, posiekanym czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu, dodać 6 łyżek oleju. Mięso pokroić w dużą kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na godzinę. Chili oczyścić i drobniutko posiekać. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę. Chili i pieczarki podsmażyć na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Zagotować 2 szkl. wody z kostką bulionową, wsypać ryż. Gotować 15 min. na małym ogniu. Wymieszać z pieczarkami i chili, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika (150º C). Papryki oczyścić, pokroić na kawałki. Pomidorki opłukać i osuszyć. Mięso osączyć. Na patyczki nadziać na przemian paprykę, mięso i pomidorki. Szaszłyki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Włożyć na półmisek z ryżem, skropić marynatą i zapiekać 10 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum