Składniki :
75 dkg tłustej baraniny z karku lub łopatki
sól
pieprz
duża główka kapusty białej
10 dkg ryżu
0.5 szkl. śmietany
kostka belionowa
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać na kawałki, zemleć. Dodać sól, pieprz i obgotowany w dużej ilości wody, odsączony na sicie ryż. Całość dokładnie wymieszać. Duże liście świeżej białej kapusty sparzyć, nakładać farszem. Zwinąć mocno, ułożyć w rondlu, zalać śmietanką i kilkoma łyżkami rosołu. Dusić pod przykryciem. Po wydaniu potrawy na stół sos zasmażyć masłem i mąką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum