Wysłany: 2008-03-19, 18:19 Paprykarz cielęcy po ułańsku
Składniki :
50 dkg cielęciny bez kości
10 dkg cebuli
tłuszcz
10 dkg ketchupu
20 dkg jabłek (kwaśnych), 2 dkg mąki
sól
pieprz i curry do samku.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać do mięsa, skropić wodą i dusić na małym ogniu często mieszając. Jabłka umyć, obrać, przekrajać na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokrajać w cząstki, dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z ketchupem i przyprawami. Podawać z kluskami pod różnymi postaciami oraz sałatą zieloną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum