[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Cielęcina w pomarańczowej galarecie
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 18:25   Cielęcina w pomarańczowej galarecie

Składniki :
70 dkg pieczonej lub gotowanej cielęciny
2.5 szkl. bulionu - może być z kostki
2 pomarańcze
0.5 strąka zielonej papryki
0.5 strąka czerwonej papryki
4 łyżeczki żelatyny
garść rodzynków
kilka gałązek natki pietruszki
sól
pieprz



Sposób przygotowania:

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, a gdy napęcznieje wymieszać z bulionem i zagotować. Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Pomarańcze starannie umyć, z jednej wycisnąć sok do przestudzonego bulionu, wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Drugą obrać i pokroić w plasterki (półpierścienie), włożyć do osolonego wrzątku, gotować 2 min., odcedzić. Rodzynki włożyć na 15 min. do bardzo gorącej wody, po czym starannie osączyć. Plastry mięsa ułożyć na półmisku, przekładając je kawałkami papryki i krążkami pomarańczy. Posypać rodzynkami, zalać przestudzonym bulionem z żelatyną i wstawić do lodówki, by stężał. Przed podaniam udekorować listkami natki pietruszki.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio