Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać całe ząbki czosnku i gałązki rozmarynu, smażyć je przez ok. 2-3 minuty. Szalotki obrać, poprzekrajać na pół i dorzucić na patelnię. Smażyć minutę, po czym zmniejszyć ogień i po chwili zdjąć patelnię z ognia. Kurczaka obsypać solą i pieprzem. Pastelnię ponowinie postawić na ogniu i smażyć kurczaka przez 3 minuty, obrócić i smażyć dalej przez kolejne 3 minuty. Ostrą papryczkę posiekać, dodać do mięsa i smażyć, aż mięso uzyska złocisty kolor. Całość zalać lampką białego wina. Dusić tak długo, aż przynajmniej 1/2 płynu odparuje. Zalać bulionem i dusić jeszcze przez jakiś czas, aż połowa płynu odparuje. Kurczaka wyłożyć na talerze wraz z odrobiną sosu, przyozdobić świeżym rozmarynem. Podawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum