Indyka umyć, usunąć ścięgna, odciąć szyję, natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godziny. Wątróbkę umyć, wymoczyć w mleku (najlepiej przez kilka godzin) pozostawiając w chłodnym miejscu. Po tym czasie zemleć razem z namoczoną bułką. Do masy dodać masło, żółtka, opłukane rodzynki, bułkę tartą, przyprawy oraz pianę z białek. Nadzienie przełożyć do wnętrza indyka, zaszyć go i przełożyć do brytfanki, polać tłuszczem i piec skraplając wodą, a potem polewając wytworzonym sosem. Indyk nie powinien wyschnąć. Pieczemy, obliczając czas według wagi indyka, ponad pół godziny na każdy kilogram.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum