Składniki :
skrzydełka z kurczaka
marynata ognista "Kamis"
mąka kukurydziana
jajko
mleko
płatki kukurydziane
pieprz keayene
chili
Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka po umyciu i osaczeniu zamarynować w "Ognistej". Zostawiam nawet na kilka dni, do tygodnia. (Karkówkę na grilla tez zostawiam na tak długo i jest pycha!!!!!!!) 2. Następnie skrzydełka wykładam na blaszkę i piekę w piekarniku około 30 minut w 160 stopniach. 3. W tym czsie rozdrabniam płatki kukurydziane i dodaję ostre przyprawy. 4. Rozrabiam gęste ciasto naleśnikowe do którego też nie załuję pikanterii. 5. Maczam w nich upieczone skrzydełka. 6. Panieruję w płatkach. 7. Piekę we frytownicy (160), lub w garnku na głębokim tłuszczu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum