[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Indyk Luizjana
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-13, 00:19   Indyk Luizjana

Składniki :
1 indyk (3 1/2 kg)
10 dag masła
4 łyżki oleju
100 ml rumu
sól
pieprz Farsz: 40 dag siekanej lub mielonej wieprzowiny
4 plastry ananasa
3 kromki bułki bez skórki
1/2 szklanki mleka
10 dag rodzynków
3 łyżki rumu
1 jajko
5 dag masła
sól
pieprz Dodatki: 12 plastrów ananasa w syropie
10 dag masła
1 puszka ziaren kukurydzy



Sposób przygotowania:

4 plastry ananasa osaczyć, pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle. Bułkę namoczyć w mleku. W rondelku zagrzać rum z rodzynkami. W chwili zagotowania zapalić. W misce sporządzić farsz z bułki, ananasa, rodzynków, rumu i całego jajka. Posolić i popieprzyć i nadziać indyka. Dobrze natłuścić go olejem i masłem i wstawić na 2 1/2 godziny do gorącego piekarnika. Wlać do brytfanny 1/2 szklanki wody. W trakcie pieczenia podlać indyka rumem, zapalić i dodać 1 szklankę ananasowego soku. W chwili podawania plastry ananasa przepołowić i przesmażyć na maśle. Kukurydzę zagrzać. Wyłożyć indyka na półmisek i przybrać plastrami ananasa i kukurydzą.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio