Składniki :
1 1/2 szklanki cukru,
2 filety z kurczaka (ok. 250g),
1 duża cebula,
1 duży pomidor,
1 łyżka tłuszczu,
3 łyżki ryżu (ok. 50g ),
1 kostka rosołowa
Sposób przygotowania:
Filety pokroić w paski. Cebulę posiekać . Pomidor obrać ze skórki, pokroić. Drób i cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ryż umyć, dodać do mięsa. Smażyć tak długo, aż wchłonie tłuszcz ( ok. 10 min). Dodać pomidor. Bulion rozprowadzić w szklance gorącej wody, połączyć z ryżem i mięsem. Gotować na małym ogniu 20 minut pod przykryciem. Podawać z zieloną sałatą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum