Składniki :
20 dag wieprzowiny
20 dag wołowiny
15-10 dag pieczarek
1 jajko
1 cebula
2-3 łyżki startej bułki tartej
sól
pieprz
tarta bułka
smalec do smażenia
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć, poszatkować. Cebulę drobno posiekać i z pieczarkami lekko zrumienić na tłuszczu. Mięso umyć, pokroić, zmielić. Do masy mięsnej dodać jajko, cebulę zarumienioną z pieczarkami, 2-3 łyżki bułki tartej, dokładnie wyrobić. W trakcie wyrabiania dodać 2-3 łyżki zimnej wody. Z masy formować owalne kotlety. Obtaczać w bułce tartej. Tępą stroną noża odcisnąć kratkę na powierzchni kotletów. Usmażyć na rozgrzanym smalcu. Rumienić po obu stronach. Patelnię z kotletami wstawić na 10 min. do lekko nagrzanego piekarnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum