Wysłany: 2008-03-19, 13:02 Schab zapiekany w cieście z kukurydzą
Składniki :
1 kg schabu bez kości
puszka kukurydzy
30 dag mrożonego ciasta fransuckiego
olej
2 cebule
2 ząbki czosnku
jajko
sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Rozmrozić ciasto francuskie. Mięso umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć schab z obu stron na gorącym tłuszczu. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.Wbić do nich białko. Dokładnie wymieszać, rozłożyć na schabie. Ciasto rozwinąć z rulonu. Schab przenieść na rozłożony płat ciasta.Posypać kukurydzą. Mięso zawinąć i "opakować". Nadmiar ciasta odkroić, brzegi zalepić i lekko docisnąć. Wierzch posmarować żółtkiem. Schab piec godzinę w temperaturze 220 stopni C.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum