Żeberka pokroić w prostokąty o długości ok. 7 cm. Włożyć do miski, posypać solą, pieprzem, słodką papryką, oregano i ziołami prowansalskimi. Odstawić na około 2 h do lodówki. Rozgrzać tłuszcz, ułożyć paski żeberek i smażyć na dużym ogniu po 3 min. z każdej strony. Zmniejszyć płomień, dolać pół szklanki wody i dusić ok. 30 min. Obrać cebulę, czosnek i pokroić w drobną kostkę, dołożyć do żeberek. Dusić jeszcze 10 min. Wyciągnąć mięsko na talerz, do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje. Żeberka podawać polane sosem z dodatkiem pieczywa i surówką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum