[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Pieczona rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-19, 17:12   Pieczona rolada wieprzowa w sosie z czarnego bzu

Składniki :
25 dkg owoców czarnego bzu
1 kg mięsa wieprzowego od łopatki
1/3 szkl wody
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
10 dkg suszonych śliwek
6 jagód jałowca
szczypta cynamonu
szczypta ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki armaniaku
1 łyżka mleka
łyżka mąki
sól
biały pieprz



Sposób przygotowania:

Mięso włóż na dwa dni do zaprawy przygotowanej z maślanki, soli, pieprzu, listka laurowego i jagód jałowca. Przed pieczeniem zroluj, obwiąż bawełnianą nicią. Jagody czarnego bzu oderwij od łodyżek, ugotuj z wodą, przetrzyj przez sito. Mięso dopraw solą i pieprzem, podsmaż na maśle ze wszystkich stron. Posmaruj roladę miodem, polej sokiem z czarnego bzu. Dodaj śliwki, jagody jałowca, cynamon, ziele angielskie, listek laurowy i armaniak. Piecz pod przykryciem ok. 1 h w dobrze nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia wyjmij mięso, dodaj do sosu masło zagniecione z mąką, wymieszaj. Z tym sosem podawaj pokrojoną w plastry roladę. Najlepiej smakuje z czerwonym winem typu burgund.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio