Składniki :
50 dkg wieprzowiny bez kości
4 dkg tłuszczu
1 dkg mąki 150 ml śmietany, 10 dkg cebuli
5 dkg tartego chrzanu
15 dkg ogórków kwaszonych
2 dkg masła do ogórków, natka pietruszki
sól
pieprz
cukier i curry do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Następnie mięso posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Ogórki obrać, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle, skropić wodą, dusić do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, pokroić ukośnie na porcje, ułożyć na półmisku. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu razem z ogórkami chrzanem, posiekaną natką pietruszki, chwilę pogotować, doprawić, polać pieczeń. Podawać z ziemniakami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum