Wysłany: 2008-03-19, 18:18 Kotleciki w sosie musztardowym
Składniki :
8 kotlecików z polędwicy lub schabu
100 ml wywaru (może być z kostki)
200 ml śmietany
5 łyżek musztardy francuskiej
4 łyżki oleju
4 łyżki mąki
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylać. Mięso zalać wywarem i dusić ok. 10 min. Dodać śmietanę i dusić następne 10 min. Dodać musztardę, wymieszać, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotować jeszcze chwile. Podawać z makaronem lub ziemniakami purée.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum