Składniki dla 4 porcje porcji:
50 dag ziemniaków
sól, biały pieprz
3 pory
1 mała cebula
4 kotlety schabowe
1 puszka ananasów w krążkach
pół pęczka majeranku
1 pęczek natki pietruszki
3 łyżki masła lub margaryny
150 ml rosołu warzywnego
2 łyżki oleju
4 plasterki żółtego sera
Sposób przygotowania:
Ziemniaki gotować 20 minut w osolonej wodzie. Pory porkroić w krążki, a cebulę posiekać. W kotlecie naciąć kieszeń. Ananas pokroić. 4 gałązki majeranku odłożyć resztę posiekać wraz z pietruszką. Cebulę zeszklić na połowie masła. Dodać pory i smażyć razem chwilkę. Podlać to rosołem i dusić przez 10 minut. Dodać resztę masła i posiekaną zieleninę. Przyprawić. Do każdej kieszeni włożyć po dwie połówki ananasa, plasterek sera i gałązkę majeranku. Spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej i na nim smażyćkotlety przez 4-5 minut
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum