Wysłany: 2008-03-19, 19:08 Karkówka w sosie słodko-kwaśnym
Składniki :
1kg karkówki
4 cebule
1 marynata do mięs i drobiu pikantna
2 puszki kukurydzy
o,5 l ketchupu
papryka słodka
Sposób przygotowania:
Karkówke pokroić w plastry, opanierować w marynacie i obsmażyć na tłuszczu z obu stron do zarumienienia. Cebule pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na patelni. Następnie podsmażoną karkówkę ułożyć na blachę, na to podsmażoną cebulę, kukurydzę, posypać słodką papryką i zalać ketchypem. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości. Smacznego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum