Składniki dla 6 porcji:
1,5 kg mięsa wieprzowego
1 jajko
80 dag marchewki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
1/4 l białego wina
1,5 szkl. rosołu
80 dag pieczarek
4 dag pieczywa tostowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pęczek zielonej pietruszki
pęczek majeranku
2 cebule
8 dag musztardy
5 dag masła
Sposób przygotowania:
Mięso podsmażyć w brytfance na 2 łyżkach oleju. Dodać pokrojone cebulę i 1 marchewkę, przyprawić. Dodać koncentrat, wino i rosół. Przykryć, piec 55 min. w temp. 175 st. C. Pieczarki i pozostałe marchewki pokroić. Pieczywo pokruszyć, wymieszać z musztardą, jajkiem, szczyptą soli, posiekanym majerankiem i połową natki, rozsmarować na mięsie. Piec 30 min. bez przykrycia. Marchewki dusić 10 min. w małej ilości wody, odcedzić. Pieczarki smażyć na 1 łyżce oleju, dodać marchewki, natkę i masło, przyprawić. Mięso wyjąć, sos zmiksować z cebulą i marchewką. Podawać z pieczenią i jarzynką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum