Wysłany: 2008-03-19, 19:24 Bitki w sosie naturalnym
Składniki :
75 dag wieprzowiny z łopatki
łyżka mąki
cebula
pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, oddzielić skórę z nadmiarem tłuszczu i starannie wybrać wszystkie kości, pokroić w poprzek włókien na jednakowej wielkości kawałki. Zbić mięso młotkiem, a tępą stroną noża, lekko siekając, nadać kawałkom owalny kształt. Oprószyć solą, pieprzem i mąką, obrumienić na wytopionym, odkrajanym od mięsa tłuszczu. Dodać drobno posiekaną cebulę, podlać wodą w takiej ilości, aby jej poziom równał się z poziomem mięsa w naczyniu, przykryć, dusić nie dolewając wody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum