[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Alpejski eintopf
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-08, 02:08   Alpejski eintopf

Składniki na 4 porcje:
40 dag łopatki wieprzowej
2 marchewki
cebula
por
0,5 kg białej kapusty
20 dag mrożonej fasolki szparagowej
4 ziemniaki
2 łyżki masła
łyżka Bulionu warzywnego w płynie WINIARY rozpuszczonego w 1 szklance wody
po pół łyżeczki majeranku i tymianku
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Por i marchewki oczyść, umyj i potnij w krążki, a kapustę opłucz i poszatkuj.

Masło włóż do dużej miski, wstaw na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej ustawionej na moc 600 W, dodaj mięso i jeszcze przez następne 4 minuty potrzymaj w mikrofalówce o tej samej mocy, czyli 600 W. Po tym czasie dorzuć cebulę, przykryj naczynie, ustaw mikrofalówkę na 500 W i włącz ją na kolejne 4 minuty. Teraz włóż resztę warzyw, zalej bulionem, dodaj majeranek i tymianek, oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, przykryj naczynie i włącz mikrofalówkę na około 45 minut z mocą 500 W.

Kolej na ziemniaki - obrane i pokrojone w małą kostkę dodaj do potrawy i poddaj ją ostatniemu już "pieczeniu" w mikrofalówce, tym razem przez 15 minut przy tej samej mocy.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio