Wysłany: 2008-03-19, 19:05 Naleśniki z chili i mięsem
Składniki :
45 dag chudej mielonej wołowiny
12 naleśników
1 puszka czerwonej fasoli
15 dag tartego żółtego sera
2 drobno pokrojone cebule
2 łodygi selera naciowego pokrojone w drobną kostkę
1 zielona papryka pokrojona w drobną kostkę
10 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
80 dag rozgniecionych pomidorów
3 łyżki koncentratu pomidorowego
5 kropel sosu tabasco
5 łyżek masła
sól
olej
1/2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1/2 łyżeczki kminku
2 łyżeczki chili.
Sposób przygotowania:
Mięso podsmażyć na patelni, odlać nadmiar tłuszczu. W dużym garnku lub brytfannie rozgrzać masło; przysmażyć cebulę, seler, zieloną paprykę i pieczarki. Dodać podsmażone mięso, pomidory, koncentrat pomidorowy, fasolę i przyprawy. Dusić przez 1 godzinę. Farsz nakładać na naleśniki tworząc warstwy, całość posypać serem i piec w żaroodpornym naczyniu ok. 15 minut, w temp. 200C.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum