Składniki :
ciasto:
40 dag mąki
jajko
5 dag suszonych grzybów
30 dag fasoli
cebula
łyżka masła
łyżka sosu sojowego
łyżka bułki tartej
jajko
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Fasolę zalać wrzątkiem odstawić na kilka godzin. Zalać świeżą wodą, ugotować. Namoczone grzyby ugotować. Oba składniki zmielić, wymieszać ze zeszkloną na maśle cebulą, dodać sos sojowy, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ścisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum