Składniki :
350 g mąki
250 ml gorącej wody
250 g kapusty / selera
250 g mielonej wieprzowiny
por
sos sojowy
1-2 łyżki imbiru
olej sezamowy
bulion
sól
Sposób przygotowania:
Wymieszać mąkę z wodą, wyrobić ciasto, odłożyć na kilka godzin pod przykryciem. Kapustę /seler posiekać i moczyć 10 min. w osolonej wodzie, odcisnąć. Połączyć kapustę z mięsem, posiekanym porem, olejem i imbirem. Rozwałkować ciasto i wyciąć małe koła. Na środku każdego kłaść farsz i lepić pierogi. Gotować we wrzącej wodzie ok. 20 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum