Składniki :
20 dag mąki pszennej
5 dag mąki ziemniaczanej
10 dag masła
12 dag cukru pudru
masło do formy
skórka otarta z cytryny
1 cytryna
4 duże jaja
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
Mąkę zmieszać z proszkiem, przesiać. Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać stopniowo żółtka, cukier, cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i sok z cytryny. Starannie utrzeć. Z białek ubić pianę, połączyć z przygotowaną mąką i masą, delikatnie wymieszać całość. Wyłożyć do formy, włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 30-40 min. Upieczoną, wystudzoną babkę polać polewą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum