Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem nasączonym olejem W dużej misie ubijać jajka do momentu aż będą gęste, stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i wodę, ubijanie zakończyć kiedy masa będzie jednolita. Płynną masę wylać na przygotowaną blachę i piec w nagrzanym piekarniku 12 minut. Ciasto powinno być lekko rumiane i sprężyste. Wyłożyć ciasto odwracając blachę na posypaną cukrem pudrem lnianą ściereczkę, ostrożnie usunąć papier piekarniczy. Za pomocą wałka delikatnie rozwałkować ciasto wszerz, zwinąć w rulon uważając aby go nie uszkodzić. Wystudzić. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i równomiernie rozłożyć na płacie ciasta, na śmietanie ułożyć truskawki i delikatnie zwinąć roladę. Schłodzić i podawać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum