Składniki :
½ kg mąki
1 szklanka cukru
5 jajek
1 kostka margaryny
1 łyżeczka smalcu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kakao
owoce np agrest
wydrylowane wiśnie
Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia, ¾ szklanki cukru, oddzielone od białek żółtka oraz rozpuszczoną margarynę i smalec wymieszać, dokładnie wyrobić. Ciasto podzielić na 3 części. Białka jaj ubić z cukrem. 1 część ciasta wymieszać z kakaem. Na blasze do pieczenia ułożyć jedną porcję ciasta, na niej rozłożyć owoce, na nich rozłożyć warstwę ciasta z kakaem, rozłożyć na niej ubite białka. Trzecią część ciasta rozdrobnić i rozsypać jako warstwę ostatnią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum