Składniki :
1 szklanka cukru
1 i 3/4 szklanki mąki
1 tyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kastki margaryny -margaryna do wysmarowania blachy
bułka tarta do wysypania blachy
0,5 kg jabłek (najlepiej szarą renetę
ponieważ się nie "rozpaża")
4 jajka
Sposób przygotowania:
1) Najpierw włącz piekarnik na temperaturę 180 stopni Pokrój jadłka w grube plasterki Posmaruj formę margaryną i wysyp ją bułką tartą Roztop 1/2 kastki margaryny w rondelku 2) Ubijamy w naczyniu jajka z cukrem aż do otrzymania puszystej jednolitej masy. 3) Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. 4) Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i również miksujemy. 5) Wlewamy masę do wcześniej przygotowanej formy i wykładnamy na masę pokrojone jabłka. 6). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy nie więcej niż 30 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum