Składniki :
1 poracja kruchego ciasta
200 g cukru
200 g posiekanych orzechów laskowych lub migdałów
75 g mąki
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki soli
7 obranych i pokrojonych w cienkie plasterki jabłek
3 łyżki masła
50 g brązowego cukru.
Sposób przygotowania:
Do miski wsypać cukier, 2/3 orzechów, mąkę, cynamon, gałkę. Dodać jabłka, wymieszać. Na blachę przełożyć rozwałkowane ciasto, wsypać masę z jabłkami, pokroić masło na kawałeczki, ułożyć na jabłkach. Piec. Z reszty orzechów i cukry zrobić pralinę. Pokruszyć w blenderze. Podawać: na kawałek cista kłaść łyżkę gęstej śmietany, posypać praliną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum