Składniki :
4 paczki herbatników
50 dag białego sera
szklanka cukru pudru
1/3 kostki masła
zapach wanilowy
2 łyżki kakao.
Sposób przygotowania:
Ser przekręcić 2 razy przez maszynkę, przy drugim kręceniu dodać cukier puder i masło. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszć. Ułorzyć 3 rzędy herbatników (po sześć w rzędzie), posmarować je białą masą, na to ułożyć drugą warstwę herbatników i posmarować masą kakaową. Złożyć domek, oblać polewą i udekorować bakaliami lub wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki. Najleprzy jest drugiego dnia po przyrządzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum