Składniki :
6 sztuk małej cukinii
8 łodyg natki ( z listkami)
około 3 szklanki oliwy
ciasto:
25 dag mąki
3 łyżki oliwy
3 białka
1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Umyć i dokładnie wysuszyć warzywa. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie słupki. Rozgrzać oliwę. Przygotować ciasto: "rozbić" oliwę w 350 ml wody. Szybko dosypać mąki. Odstawić na 20 minut. Ubić białka z solą, dodać do mącznej masy, bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Za pomocą szczypiec do lodu zanurzać warzywa w cieście. Smażyć na gorącej głębokiej oliwie. Odsączyć nadmiar tłuszczu, układając tempurę na papierowych ręcznikach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum