Składniki :
1 łyżka oliwy z oliwek
1 duża posiekana cebula
2 ząbki posiekanego czosnku
750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
750 g cienko pokrojonej cukinii
60 ml śmietanki
pesto: 50 g świeżej bazylii
25 g startego parmezanu
2 łyżki prażonych orzeszków piniowych
2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Podsmażyć na oliwie czosnek z cebulką. Wrzucić do gotującego się bulionu razem z cukinią. Gotować 10 minut, aż cukinia będzie miękka. Zrobić pesto: zmiksować wszystkie składniki. Cukinię razem z wywarem przelać do blendera i zmiksować. Dodać śmietanę i pesto. Wymieszać przyprawić solą i pieprzem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum