Składniki :
6 jajek
majonez
sól
kolorowy pieprz grubo mielony
krewetki (z puszki, gotowe)
kilka filecików anchois
pół awokado
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka. Do żółtek dodaj 4 łyżki majonezu, razem utrzyj, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, podziel pastę na trzy części. Pastę włóż do szprycki, wyciśnij jedną część na 1/3 jajek, obłóż krewetkami. Drugą część wyciśnij na cztery połówki, obłóż anchois, posyp pieprzem. Trzecią część wymieszaj z drobno posiekanym awokado, wyciśnij na resztę jajek. Jajka wstaw do lodówki, przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami, na przykład bazylią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum