Wysłany: 2008-03-08, 22:32 Jajka z nadzieniem twarożkowym
Składniki :
4 obrane jajka na twardo
2 łyżeczki keczupu
4 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki twarożku
8 liści szczypiorku lub zielonej cebulki
4 plasterki szynki
4 plasterki sera
2 utarte marchewki
kawałeczek pomidora lub czerwonej papryki
sól i pieprz
inne przyprawy
Sposób przygotowania:
Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka i dokładnie wymieszaj z keczupem, twarożkiem i żółtym serem. (Taką pastą można smarować kanapki). Wypełnij pastą połówki białek. Zrób łódeczki, jak na obrazku, a nawet niejadki będą zachwycone i cała przekąska zniknie błyskawicznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum