Wysłany: 2008-03-08, 22:52 Jajka w sosie szczypiorkowym
Składniki :
4 jajka na twardo
1-2 łyżki siekanego szczypiorku
pół szklanki śmietany
żółtko (surowe lub gotowane)
sól
cukier
cytryna i nieco musztardy do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka obierz, przekrój wzdłuż na pół i ułóż na półmisku. Żółtko rozetrzyj z musztardą i cukrem na jednolitą masę. Pod koniec dodawaj po trochu śmietany. Wymieszaj sos ze szczypiorkiem i dopraw do smaku solą, cukrem i cytryną. Sosem polej jajka. Półmisek można przybrać listkami sałaty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum