Składniki :
2.5 l wywaru lub wody
500 ml zakwasu na żur
10 jaj
500 g białej kiełbasy
500 g białego sera
250 ml śmietany
pieprz
sól
1 ząbek czosnku
ew. 2 - 3 kostki rosołowe
Sposób przygotowania:
Do przecedzonego wywaru dodać żur, pokrojone w kostkę: kiełbasę, warzywa i mięso oraz pokrojony biały ser i jaja ugotowane na twardo w ćwiartkach, przyprawy i posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek. Zupę zagotować przyprawiając ją śmietaną. Jeżeli zamiast wywaru używa się wody, to można dodać kostki rosołowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum