Wołowinę umyć. Cebulę obrać, opalić nad płomieniem. Włoszczyznę dokładnie obrać, oczyścić, umyć. Jedną marchewkę zetrzeć na tarce,resztę włoszczyzny pokroić w kawałki. Wołowinę, włoszczyznę, cebulę włożyć do garnka, zalać 1.5 l wody. Dodać listek laurowy, oprószxć do smaku solą i pieprzem. Gotować ok. 1.5 h. Mięso wyjąc, wywar przecedzić. Do wawaru wlać śmietanę i zakwas, dodać startą marchewkę, wymieszać, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić na połówki. Zupę rozlać do bulionówek , do każdej porcji włożyć po dwie połówki jajek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum