Składniki :
25 dkg różnych resztek mięs i wędlin
0.5 l zakwasu
łyżka vegety
łyżka mąki
2 łyżki gęstej śmietany
łyżka startego chrzanu
ziele ang.
liść laurowy
pieprz
4 jaja
Sposób przygotowania:
Wlać do naczynia 2 l wody, dodać wędlinę lub resztki mięs pokrojone w plasterki, listek, ziele i vegetę. Po 10 min. gotowania wlać ukiszony barszcz i zagęścić zupę mąką wymieszaną z kilkoma łyżeczkami wody i śmietaną. Zagotować i zdjąć z ognia. Doprawić chrzanem, pieprzem i roztartym chrzanem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum