Składniki :
25 dkg mięsa wieprzowego bez kości
25 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
1.25 l wody
0.25 l żuru
5 jajek
25 dkg białej kiełbasy
25 dkg białego sera
10 dkg śmietany 12%
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Z mięsa, kiełbasy i włoszczyzny ugotować wywar. Wywar przecedzić. Dodać do wywaru pokrojone w kostki: ugotowane mięso, warzywa, białą kiełbasę i jajka na twardo. Wlać żur, dodać ser i roztarty czosnek doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Serwować natychmiast po zagotowaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum