Wysłany: 2008-03-09, 17:31 Wielkanocny łosoś w grzybach
Składniki :
1 łosoś
vegeta
1 szkl. białego wytrawnego wina
wyciśnięty sok z 1cytryny
oliwa z oliwek
10 dkg suszonych grzybów
1 cebula
4 ząbki czosnku
koper
Sposób przygotowania:
Sprawionego i pokrojonego w dzwonka łososia włożyc do naczynia. Zalać marynatą sporządzoną z wina, soku z cytryny, oliwy z oliwek i vegety twist do ryb odstawić w chłodne miejsce na 3 h. Grzyby namoczyć na noc w wodzie Odcedzic, pokroić w wąskie paseczki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, rozgniecione ząbki czosnku, koperek i odrobinę białego wina. Wszystko razem smażyć ok. 15 min. Usmażoną rybę wyjąć z marynaty smażyć z obu stron ok. 15 min. Usmażoną rybę ułżyć na talerzu i na wierzchu przybrać grzybami. Podawać z gotowanymi brokułami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum