Boczek, szynkę i kiełbasę pokroić w kostkę. Chrzan obrać. Serwatkę wlać do rondla. Jeżeli jest zbyt kwaśna, dolać trochę przegotowanej wody. Dodać kawałek chrzanu, szynkę, boczek i kiełbasę, gotować 15 min. Żółtka przetrzeć przez sito, wymieszać z mąką i odrobiną wody. Wlać do wywaru i gotować mieszając. Przyprawić chrzanem, jarzynką i pieprzem. Jajka ugotowane na twardo pokroić na ćwiartki, rozłożyć na talerzach i zalać gorącą zupą. Podawać z ciemnym pieczywem lub grzankami czosnkowymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum