[ Szukaj ]   [ Użytkownicy ]   [ Grupy ]   [ Statystyki ]   [ Zaloguj ]   [ Album ]

Poprzedni temat «» Następny temat
Sos polski witaminowy do mięs wielkanocnych
Autor Wiadomość
Magda
Administrator


Dołączyła: 17 Wrz 2006
Posty: 2054
Poziom: 37
HP: 121/4047
 3%
MP: 1932/1932
 100%
EXP: 50/144
 34%
Wysłany: 2008-03-09, 17:46   Sos polski witaminowy do mięs wielkanocnych

Składniki :
3 - 4 jajka ugotowane na twardo
sok z 1 - 2 cytryn
1 szkl. lekko kwaśnej śmietany
2 - 3 pęczki szczypiorku
natka z pietruszki
1 cebula
0.5 łyżki świeżo utartego chrzanu
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli



Sposób przygotowania:

Żółtka (ugotowane na twardo) utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę, rozprowadzić śmietaną, dodać drobniutko pokrojoną cebulę, szczypiorek, natkę, doprawić solą, dodać cukier puder. Na końcu dodać posiekane drobno białka jaj ugotowanych na twardo. Schłodzić. Ten wyśmienity sos nadaje się do wszystkich mięs zimnych i wędlin, szynki, kiełbas, jaj na twardo, ryb w galarecie, pasztetów. Jeśli ktoś woli, można część śmietany (1/4) zastąpić majonezem.
_________________








http://www.Kamil-Gdansk.com.pl/
http://www.Grzegorz-Gdansk.com.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Mapa strony
Fasolek  Fasol-Bis  Kamilek  Grzesio