Składniki :
1 kg niekwaśnego sera
8 żółtek
1 jajo
25 dkg cukru kryształu
0.5 kostki masła
po 5 dkg rodzynek
fig
orzechów laskowych
skórki pomarańczowej
Sposób przygotowania:
Zółtka, jajo ubić na parze z cukrem, ser trzykrotnie zemleć, masło utrzeć dodając ubite i ostudzone żółtka, następnie dodawać ser ciągle ucierając. Na koniec dodać pokrojone bakalie i delikatnie wymieszać. Głęboką salaterkę wyłożyć gazą, przełożyć masę twarogową, starannie wyrównać powierzchnię, przycisnąć drewnianą deseczką, lekko obciążyć. Wstawić na kilkanaście godzin do lodówki. Wyłożyć na talerz, na plastrach pomarańczy, udekorować całymi orzechami laskowymi paschę, oraz po jednym orzechu na wystające plastry pomarańczy przy brzegu paschy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum