Składniki :
1 kg sera twarogowego
20 dkg masła lub margaryny
10 dkg rodzynków
5 dkg orzechów włoskich bez łupin
5 dkg fig
150 ml śmietany
3 dkg żółtka gotowane
25 dkg cukru pudru
5 dkg twardej czekolady
4 dkg smażonej skórki pomarańczowej
olejek waniliowy
Sposób przygotowania:
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Masło utrzeć z cukrem i przetartymi żółtkami, połączyć ze zmielonym serem, śmietaną, opłukanymi rodzynkami, orzechami, pokrajanymi w paseczki figami, startą skórką pomarańczową i olejkiem. Przygotowaną masę nałożyć do formy i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Formę przed podaniem zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, wyjąć na półmisek i posypać startą czekoladą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum