Składniki :
40 dag świeżego sera
3 żółtka
25 dag masła
12 dag cukru pudru
1 laska wanilii
10 dag rodzynków
1/4 l śmietanki kremowej
5 dag skórki cytrynowej
szczypta soli
konfitura do przybrania
Sposób przygotowania:
Utrzeć lub zemleć ser i stale ucierając, dodawać pozostałe składniki w określonej kolejności: masło (małymi porcjami), po jednym żółtku, cukier, wanilię, sól i śmietankę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać rodzynki i posiekaną skórkę z cytryny. Masę włożyć do woreczka z muślinu i powiesić w chłodnym miejscu na 10 - 12 godzin. Przed podaniem przybrać konfiturą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum